Mapa Sonor

El Mapa Sonor de la BarcelonetaFreesound inclou una varietat d’enregistraments fets al barri. La intenció és aquella de representar i estudiar la realitat sonora, la vida, els esdeveniments i la identitat del barri i els seus habitants, aixì com de documentar les activitats que es realitzen dins del projecte Barceloneta Sonora.

Escoltar el Mapa Sonor de la Barceloneta

Tothom pot escoltar, pujar i baixar sons al mapa de Freesound. Els enregistrements amb el nom d’usuari barcelonetasonora están organitzats en packs:

  • Enterrament Sardina (entregistraments efectuats durant l’Enterrament de la Sardina 2016)
  • Biblioteca Barceloneta La Fraternitat (lectures en veu alta, foley art i altres activitats sonores realitzades durant tallers i exposicions amb les escoles del barri Mediterrània i A. Galì i el Grup de Dones de Lectoescriptura a la Biblioreca Barceloneta La Fraternitat).
  • Processó Carme (sons enregistrats surant la processó de la Verge del Carme 2015)
  • Sounds of the Fishermen’s port (sons del Moll del Rellotge: sons de treball al port i a a la llotja i entrevistes amb pescadors sobre els sons del port.)
  • Coros de la Barceloneta (entrevistes i enregistraments arreu de la festa dels Coros de la Barceloneta)
  • Memoria Sonora (veus de la gent del barri que expliquen els sons que existien abans a la Barceloneta i que avui han desaparegut, memòries del barri).
  • Free Recordings (enregistraments lliures)
  • Soundscape Workshops (enregistraments fets per participants als tallers Barceloneta Sonora)

Els enregistraments van ser efectuats amb diferents gravadores, per diferents persones i durant diferents activitats. Els credits i detalls es troben a la descripció de cada enregistrament al Freesound.

També es troben al mapa  de Freesound els sons gravats per els nens de 4rt de l’Escòla Mediterrània durant el taller The City Rings fet amb Sons de Barcelona a l’ámbit del projecte europeu Sounds of Europe (usuari thecityrings) i altres sons enregistrats per altres usuaris a la Barceloneta.

Els enregistraments del mapa son, per la majoria, enregistraments de camp “crus”: s’escolten tal com han sigut enregistrats, amb talls i edicions mínims (optimitzar volum, aparèixer/desaparèixer progressivament al principi/final; en cas d’entrevistes, tall i muntatge de les parts rellevants). Occasionalment s’an aplicat efectes de veu per necessitats narratives o per minimitzar errors.

Amb els enregistraments del mapa també es realitzen muntatges sonors, composicions, bandes sonores per relats i lectures. Aquestes peces, individuals o col.lectives, al ser més elaborades i tenir caràcter i valor més artístic/musical/lliterari, no es troben al mapa de Freesound, sinò al Soundcloud.

 

mapasonor

Agraïments

Centre Cívic Barceloneta; MACUF; Biblioteca Barceloneta – La Fraternitat; Freesound; Sons de Barcelona; Phonos; Eloisa Matheu; Luis Fernandes; José Manuel Berenguer; Anna Espin i Aitor Gonzalez, estudiants en pràctiques des de la UAB. Els nens del Casal Infantil de la Barceloneta, els nens de la secció infantil de la Biblioteca Barceloneta La Fraternitat i de les escoles Mediterrània i A. Galí; el Grup de Dones de Lectoescriptura i les persones grans de la Barceloneta que s’escoltan als enregistraments de memòria sonora; Artistes i Artesans de la Barceloneta.

Gràcies!

Una respuesta a Mapa Sonor

  1. Pingback: Viajar en el sonido

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s